Cuxhaven
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter
16 September 2009 | Duitsland, Cuxhaven
Dinsdag 15-9 doorgevaren naar Cuxhaven.Op de Elbe heb ik Angelika Marb gebeld om te zeggen dat de afspraak komende zondag niet doorgaat. We vinden het allemaal heel jammer maar het is even niet anders. Angelika zei; "ach we hebben het nu zo vaak geprobeerd, weet je wat we maken een afspraak voor 2015. Dat leek mij ook een goed plan. Nog ruim 5 jaar de tijd om een afspraak te maken.
Tegen half 7 in de avond kwamen we in Cuxhaven aan. We zijn een pizza gaan eten. De jonge Italiaan die bediende keek ons steeds als hij iets kwam brengen heeeel diep in de ogen. We zaten tegenover het keukengedeelte waar drie vrouwen gezellig aan het keuvelen en aan het eten bereiden waren. Ze hadden lol met stamgasten en met ons en na afloop kregen we een Schnaps van het huis.
Vandaag woensdag 16-9: we wilden eerst met het tij van 12.30 uur mee. Maar Peter keek nog even naar de gribfiles en daar was nog even wat harde wind te vinden voor de komende middag. We bedachten dat we ook komende nacht om half 1 weg konden. Ja dat gaan we doen. Nog even de stad in maar we moeten ook nog tanken.De havenmeester had gezegd dat dat kon in de andere haven, door de Klappbrucke, bij een blauwe container. We dachten eerst te voet te gaan kijken waar dat is en er 's middags met de boot heen te varen en te tanken. We hebben ons rotgezocht. En niemand die kon vertellen waar je kon tanken. Uiteindelijk na veel vragen,kijken en zoeken hebben we het gevonden. Die blauwe container had ik eerder wel gezien maar ik dacht die is zo klein die kan het niet zijn. Die was het dus. Er stond ook een groot bord met daarop: "Dieselservice fur Sportboote" maar ja dat bord werd volledig afgeschermd door een boot die er op de wal tegenaanstond. Niet te zien dus.Toen bleek dat we het beste voor 3 uur konden tanken maar wel na 1 uur ivm pauze en mitarbeiterversammlung. We gingen dus eerst maar terug naar de boot. De boot door de Klappbrucke gevaren. Getankt en daarna in de kleinere haven gaan liggen omdat we hier nu toch zijn. Na rijp beraad besloten om morgen weg te gaan ipv komende nacht. We proberen dan in een keer door te varen naar huis. Als er niets geks tussen komt kunnen we dus vrijdagavond/nacht thuis zijn.We willen wel naar Franeker om daar de boel eerst uit te laden.Lekker dichtbij. Later kunnen we de boot naar Makkum varen. We moeten echt naar huis want mijn potje dagcreme, gaat nu al zo'n 17 weken mee, is op. De hoogste tijd dus.
Tot gauw, LIVE
Metty en Peter