Stralsund - Reisverslag uit Stralsund, Duitsland van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu Stralsund - Reisverslag uit Stralsund, Duitsland van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu

Stralsund

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter

01 Juli 2009 | Duitsland, Stralsund

Het heeft even geduurd en dat kwam omdat de plekken waar we aanlegden niet op het internet waren aangesloten zo ze al ergens op waren aangesloten.
We vertrokken vrijdag 26 juni uit Kopenhagen met de bedoeling naar de zuidpunt van Zweden te gaan. Dat bleek te hoog gegrepen. De wind was iets te oostelijk en iets te hard. We verlegden de koers naar het zuiden en besloten in Rödvig te overnachten. De wind nam tegen de verwachting steeds meer toe tot we bij aankomst kracht 7 hadden. Dat is, voor mensen die dat niets zegt, meer dan 26 knopen of meer dan 14 meter per seconde. Voor wie dat nog niets zegt: De stront woei van de dijken.
We kregen op een bepaald moment een complete golf over het schip. Dat was nieuw voor me. En dat op zo'n binnenzeetje. Rodvig stelde niet veel voor maar je lag er betrekkelijk rustig. De volgende dag voeren we door naar Klintholm op het eiland Mön. We zijn daar vaker geweest, maar het blijft mooi met die hoge krijtrotsen. We zijn er een dag blijven liggen voornamelijk om niets te doen. Het weer begint steeds rustiger te worden en warmer.
Toen we maandag 29 juni vertrokken stond er nog een rustig windje kracht 3 uit het noord-oosten. Dat bracht ons heel kalm in 10 uur naar Stralsund, waar we nu nog zijn. Sinds gisteren zitten we in een soort hittegolf. Er is nauwelijks wind en de zon schijnt volop. Aan boord liep de temperatuur op tot 30 graden gisteren. Het lijkt de komende dagen nog even zo te blijven.
We willen morgen ergens op Rügen gaan liggen en het eiland bekijken.

• 06 Juli 2009 - 19:26

Skaant En Wickywout:

Heey Sketer en sket!

Wat staan jullie ontzettend leuk op de foto. Pet, die jurk staat je ook erg leuk. Gelukkig is die niet gestolen! Nee zonder gekheid, het ziet er allemaal leuk uit en klinkt goed. Die golf over de boot lijkt me wel eng maar volgens mij hebben jullie stevige zeebenen en is Peter daar waarschijnlijk niet bang voor. De stront woei van de dijken is een uitdrukking die ik nu veel gebruik! Kende hem niet maar kan het nu goed plaatsen.

NOg heel veel plezier en Pet, ik heb morgen mijn personeelsdag in Groningen, zal ik wat mensen jouw adres van de website mailen? Zij vragen soms naar je (Janke, Ellen, Renske)
    Liefs Skaant