Mazagon - Reisverslag uit Mazagón, Spanje van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu Mazagon - Reisverslag uit Mazagón, Spanje van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu

Mazagon

Door: Metty

Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter

27 Juni 2010 | Spanje, Mazagón

Olla Gwappa Esther, wat ben je snel met je reactie. Ik moet het verhaal nog plaatsen. Peter had al even een foto geplaatst. Voor geinteresseerden: het vorige verhaal is afgemaakt en er zijn ook foto's geplaatst bij het laatste verhaal en bij de verhalen van daarvoor. Nog even kijken dus: echt de moeite waard (ehmmm). Op donderdag 24-6 gaan we richting Faro. We moeten helaas bijna de hele tocht moteren, er is geen wind. In het begin is er wel even wat wind en we zetten alle zeilen bij. Al snel valt de wind weg en wordt het dus moteren. Tegen 5 a 6 uur in de middag komen we aan bij Faro. Bij Faro voor de deur liggen vele eilandjes. Je kunt hier goed ankeren. Dat doen we dan ook.De volgende dag (vrijdag 25-6) is een erg bewolkte dag. Kil. Zijn we niet meer gewend. later op de middag komt de zon door en gaan we met de bijboot naar een eiland tegenover ons. Daar blijkt een heel vlonderpad te zijn. We volgen het naar de havenhoofden (alhoewel hier geen haven is). Hier zijn we gisteren binnen komen varen. We zien vanaf de rotsen mooie aparte vissoorten en krabbetjes (gewone). Ook heel veel troep. Achtergelaten door, ja natuurlijk, mensen. Oude parasols, visnetten, plastic zakken, oude plastic tonnen, oud ijzer, andere roestige rotzooi. Dat ligt dan hier. Maar overal ter wereld laten mensen op dit soort goddelijke plekken oude rotzooi, hun rotzooi achter. Wat zou ik wensen dat daar een immense straf op komt te staan. Laat je rotzooi achter? Ook al is het maar 1 klein papiertje: hup: 20 jaar celstraf. Of nog beter: 20 jaar lang alle rotzooi bij andere kusten opruimen.
's Avonds gaan we met de bijboot naar een ander klein eilandje vlakbij. Het is laag water, we wandelen dus eigenlijk op de zeebodem. Onze voetafdrukken staan heel diep in de zompige zoute bodem. Leuk is dat. We lopen tussen het wier en de schelpen en vinden ook een paar mooie schelpen. Straks, bij hoog water, staat dit stuk weer onder water en staat het wier weer rechtop. De vogels die er zijn kijken een beetje raar op: 'wat doen die rare, grote vogels hier'?

Op zaterdag 26-6 gaan we van Faro naar Mazagon. Een lange tocht van ong. 50 mijl. Eerste deel op de moter. Geen wind. Later: wind uit het westen, grootzeil op en later de fok uitgeboomd.
Het is heerlijk weer. We zitten de hele dag aan dek in de zon of ook wel uit de zon. Goed ingesmeerd met factor 10. Ik bel pa en ma even maar die lopen net op de markt in Oostermeer en kunnen me niet verstaan. Later maar weer proberen. Ze zijn vandaag 52 jaar getrouwd: van harte. Ik bel Bianca, even, het is erg druk in de winkel. Ik bel oom Kees, net terug uit Appelscha en straks is zijn feest in Olterterp, de high tea (vorige week werd hij 70 jaar, ook van harte), waar wij helaas niet bij aanwezig kunnen zijn. Goh, wat doen al die mensen toch druk. Tegen 8 uur in de avond komen we in Mazagon aan. We gaan in de haven van Mazagon liggen. We krijgen een box toegewezen. We moeten erin zien te komen met zijwind. We laten ons tegen de dikke vissersboot naast ons aandrijven. Ik spring dan de kant op en trek aan de landvasten, Peter zet ze vast, totdat we goed in de box liggen. Het is nog een heel gedoe. We willen aan de stroom maar hier heb je een dikkere verloopstekker nodig. Naar de havenmeester, dat is wel een heel eind verderop. We lopen erheen.Ze heeft nog 1 liggen, 50,00 euro borg. peter heeft 45,00 euro op zak, dat mag ook wel. Peter moet er zelf nog een snoer aan maken. We eten dan maar een boterham, het is al half elf in de avond. We gaan ook nog even douchen, erg fijn na een paar ankerdagen met slechts een wasbeurt. Nou dat is niet helemaal waar. Van Bert kregen we een buitendouche. Je laat zoet water in een grote zak opwarmen in de zon, aan dek. Dan hang je de zak op. Er zit een slang met kleine douchekop aan. Peter heeft hier al vaker gebruik van gemaakt. Vanmiddag nog voordat we aan kwamen in Mazagon. Het water was toen gloeiend heet.

Nu is het zondag de 27-ste juni en we zijn in Mazagon gebleven. Onder andere om weer wat etenswaar in te slaan en om dit te doen (verhaaltje maken). Het is weer heerlijk weer. Vanochtend toen we boodschappen deden was het heet. Later kwam er iets bewolking en een windje. Lekker. De hitte kan verzengend zijn. De avonden zijn hier geloof ik niet zo koel als in Portugal. Gisteravond na het douchen (ong. half 12 uur 's nachts) kon ik nog steeds in korte broek lopen. Dat was in Portugal wel anders. We zijn dus nu weer in Spanje. Ik zing de hele dag het liedje 'Comme est la stagetas' (voor Janet, Yvonne, Leone en Esther). Hier in het cafe is de voetbalwedstrijd Duitsland-Engeland te zien. Duisland heeft net gescoord. Ik zit onder het grote beeldscherm te tikken. Iedereen zit naar mij gekeerd en kijkt omhoog. Ik ga nog even hotmail bekijken. O,ja, voor liefhebbers: ik droom dus weer heel veel. Laatst: met collega's uit Schagen was ik in discussie over de tongpunt /l/. Die bestaat dus ook. Er was 1 collega die dacht dat de tongpunt /l/ buiten de mond gevormd moest worden. Afgelopen nacht: weer over/met collega's uit Schagen (mmmm, die houden me wel bezig). Ik nam afscheid daar (alweer). Ik moest nog boodschappen halen, alles was op. Ik had geen tijd. Ik dacht dat Judith wel even kon gaan. Die wilde eigenlijk niet. Ze dacht dat ze elke week moest dan. Ik zei dat het slechts voor 1 keer was en dat ik geen tijd had. Zo erg was dat toch niet? Ze ging. Ik had een lijstje gemaakt maar dat vergat ik te geven. Later keek ik wat ze had gehaald: voorgebakken vacuum verpakte hamster en nog een vies eenhaps beestje. Get, ik heb dat direct weggegooid. Ik dacht dat ze dat had gehaald omdat ze eigenlijk niet wilde gaan. Als wraak. Sorry Judith.

Morgen gaan we verder naar.... ergens in de golf van Cadiz. Waarheen weten we nog niet precies. Komt later.

• 27 Juni 2010 - 13:09

Esther:

Hoi,

Wat ziet het er bij jullie lekker vakantie-achtig en relaxt uit!
    Gelukkig hebben we hier een klein hittegolfje, anders zou ik nog jaloers worden.
    Hier bijna vakantie: nog 2 weken. Afzwemmen, avondvierdaagse, balletvoorsteling en voetbaltoernooien achter de rug. Nog een eindmusical te gaan en dan hebben we rust in de tent. Ik ben druk bezig met mijn studie. hebben een schema gemaakt tot eind aug., dus dat houdt me van de straat. ik wil het ook graag halen binnen het jaar. Wij gaan 9 juli weg, NW italie en daarna Umbrie en zijn 1 aug. weer terug.

groet Skeet

• 27 Juni 2010 - 19:11

Skaant:

Comme est laaaaaaaa....

Ja ja, ik heb het nu al de hele tijd in mijn kop. Wel fijn, past goed bij dit weer. Eigenlijk kan ik het stukje van Skeet overnemen, bij mij gaat het ongeveer vergelijkbaar maar dan met andere kinderen. Ook wij gaan 9 juli al weg ook naar Noordwest Italie, (liguria)maar daarna naar de provence en de auvergne. Heel kleine kans dus dat ik jullie zou kunnen zien. Dan moet je wel hard varen naar de italiaanse kust. Alhoewel Cinque Terre, de kust waar wij ook gaan wandelen, 'de vijf historische dorpenwandeling' in Liguria dat jullie die ook vast kan bekoren. Dus zeker komen! Verder fijn om weer alles te horen en te zien van jullie, nog veel succes en rustig aan met die dromen Pet. Weer gewoon inslapen met het al vertrouwde medicijn: GHR.
    Groeten van heerlijk heide woefke en de andere heidepopkes.
    xx

• 27 Juni 2010 - 21:06

Yvonne:

Hee Pet en Peter,
    Ik heb net je stukje gelezen en ineens ben je dan zo dichtbij omdat wij in Velp ook naar de voetbal zaten te kijken. Op dat moment zat jij dus te tikken. Grappig is dat. Hier is het weer ook mooi, maar de omgeving ziet er toch heel anders uit. Ik had de reacties van de anderen al gezien en heel toevallig gaan wij ook 9 juli weg, 2 weken naar Zeeland. Wel iets anders, maar toch ook aan zee.... groetjes van Sconne.

• 28 Juni 2010 - 07:11

Leone:

ja, nu kan ik natuurlijk niet achterblijven! wat een herlijke verhalen metty, jaloers!
    ik werk ng 2 weekjes en heb dan een lekker lange vakantie! Weten nog steeds niet waarheen, maar vielleicht richtung Oesterreich. Wel al een vlieg-herfst-vakantie geboekt, naar Sardinie, misschien kunnen jullie er nog een weekje aan vast knopen.. groetjes, ook aan alle andere stagetaskenners, Leone

• 01 Juli 2010 - 07:29

Marjolein:

Logisch dat je over ons droomt, wij zijn de laatsten die je ziet voordat je je ogen dicht doet!
    Ik hoop niet dat ik diegene was die dacht dat de tongpunt /l/ (hoe kom je erop?) buiten de mond gevormd moet worden.
    Eigenlijk moet ik jullie blogs nog helemaal niet lezen, want ik word er stikjaloers van. Nog 1,5 week te gaan en dan mogen wij ook van de zon gaan genieten!

• 15 Juli 2010 - 08:54

Annemieke:

Hoi Metty,

Heerlijk zo'n reis!!!
    Ik heb nu ook vakantie en ben aan het afkicken van m'n werk.
    We gaan naar Zweden dit jaar.
    Een hele fijn reis nog verder!!!
    X Annemieke