Port d Andratx 2
Door: Metty
Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter
23 Augustus 2010 | Spanje, Port d'Andratx
Vrijdag 20-8 bleven we in Colom en bekeken de plaats wat uitgebreider. We zagen vanaf de boot twee torentjes van een kerk. We gingen erheen met de bijboot maar de kerk was potdicht. Ook geen tijden aangegeven waarop je de kerk eventueel wel zou kunnen bezoeken. Dat zien we wel vaker hier. Eigenlijk overal waar we kwamen (andere landen) waren kerken altijd open voor bezoek. We haalden ook veel boodschappen. De proviant raakt weer op. Aanvullen dus. Zaterdag 21-8 ook gebleven in Colom en 's avonds aan de kade gaan eten. Ik at eendeborst en P. at Schweinefilet. Het smaakte goed en we zaten er gezellig.
Zondag 22-8: we besluiten weer naar Andratx te gaan. We willen een auto huren en het binnenland wat beter bekijken. We treffen het ontzettend met de wind. ZW, kracht 4, aan de wind en het blijft een prachtige constante wind. Niet vlagerig of toch uit de hand lopend hard. Ook mooi om eens mee te maken met zo'n zeilboot. Tegen 7 uur komen we in Andratx aan na een prachtige zeiltocht. Bij Andratx staan rare golven. We gaan voor anker bij de haven en de deining komt binnen (ja er stonden buiten al van die rare golven). Ach, wat voor deining hebben we al niet meegemaakt. Deze deining neemt straks af en dan wordt alles beter, mooier, rustiger. We eten wat (in heftige deining), we drinken koffie (in heftige deining), we lezen (in heftige deining) en worden van die deining zo slaperig dat we maar gaan slapen. Beide op een bank in de kajuit. Want daar is de deining het minst heftig. Tot 5 uur slapen we nog redelijk ook. Dan komt de vloot vissersboten langs. Ze gaan weer de zee op. Ze komen zo hard langs varen dat de deining niet meer op lijkt te houden. Als ze allang voorbij zijn blijft de deining komen vanaf zee. In de ochtend besluiten we naar de pontoon te gaan. We zijn de deining zat. Voor de pontoons ligt een kade. Daarachter lig je veel meer beschut. We hadden gisteravond ook aan een pontoon kunnen gaan liggen maar we dachten dat we hier aan de voorkant met het anker moesten vastleggen en aan de achterkant met landvasten aan de pontoon. Dat hebben we nog nooit gedaan dus dat leek ons iets om bij daglicht te doen. Nu dus. Het blijkt dat er een mooring is voor de achterkant en we kunnen gewoon met de landvasten voor vastleggen. Later komt er nog een Fransman met zijn gezin naast ons liggen. Ook zij waren het ankeren in de deining meer dan zat. Omdat er een pontoon is kan Peter even afstappen, hun landvasten aanpakken en helpen met aanleggen. We gaan met de bijboot weg. Internetten. We begonnen tegen 12 uur in de middag daarmee. Het is nu 6 uur in de avond en we zijn dit nog steeds aan het doen. Peter zocht op sites naar havens om eventueel te gaan liggen voor de winter. Peter schreef een brief aan de autoverhuurfirma in Altea. Toen we daar waren, enkele weken geleden, huurden we een auto. P. moest borg betalen. Dat kon ook met de maestro card. Tweehonderd euro borg. Auto terug gebracht, borg direct terug gestord (zeiden ze). Het is 4 weken geleden of zo en P. heeft de borg nog steeds niet terug. Ha, ik ga even antireclame maken. HUUR NOOIT een auto bij ABC autoverhuur en als dat toch moet, betaal zeker de borg NOOIT met de kaart maar cash. Nu schrijf ik dit verhaal (in een cafe) en bekeek daarvoor mijn mail. P. is nu boodschappen aan het halen. Hij heeft de gewone tas mee, niet de tas op wieltjes. Ach, daar komt hij weer binnen. Helemaal bezweet. Zware tas, heel gesjouw in de zon. Zo meteen naar de boot, dan zal ik helpen sjouwen. Daarna maar even een stevige wandeling maken. daar heb ik wel weer zin in. Bergje op, bergje af. In de avonduren gaat dat prima.
Bijgevoegd twee foto's van een tijdje geleden (in Altea). Deze foto's stuurde Kalle ons laatst per e-mail.