Aguadulce - Reisverslag uit Aguadulce, Spanje van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu Aguadulce - Reisverslag uit Aguadulce, Spanje van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu

Aguadulce

Door: Metty

Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter

13 Mei 2011 | Spanje, Aguadulce

Vandaag is het vrijdag de 13-e. Mmmm.
Tot nu toe verliep de dag goed. Maar het is nog maar even na 11 uur in de ochtend, de dag is nog lang. We zijn nog in Aguadulce maar tegen de avond gaan we weg. De wind gaat wat afnemen en dat is gunstiger. We zijn van plan om naar Cartagena te gaan, ong.100 mijl naar het noord-oosten. Flinke tocht dus maar dan zijn we al een mooi eindje op weg ri. Balearen. Daar gaan we heen voordat we de hop naar Sardinie (en daarna Sicilie) nemen.

Eerst even wat mensen gerust stellen. De aardbeving was niet hier. We hebben er niets van gemerkt. Familie-leden stuurden een sms of belden en we kregen nog andere reacties maar we maken het gelukkig goed. Verder kwam ons ter ore dat de Etna weer actiever aan het worden is, maar goed mocht ze gaan spuwen als we daar zijn dan moeten we maar even kopje onder met boot en al.

In de vroege ochtend van woensdag 11 mei zijn John en Denise vertrokken. Is toch kaal, het was erg gezellig met hen. Zij varen even naar Gibraltar en dan terug naar hier, Aguadulce. Zij gaan eind juni terug naar Engeland omdat ze in aug. hun eerste kleinkind verwachten. Ze laten de boot dan weer hier in de haven achter. John zal wrsch. later in sept, okt. nog terug komen om hier met een vriend nog wat te zeilen. Volgend jaar willen ze dan weer de kant van Griekenland, Turkije op. Misschien treffen we hen dan weer. Bill is er niet, hij moet eerst een baantje vinden in Engeland.

Donderdag 12 mei ging de Nadia te water. We konden daarna gaan liggen in de box van John en Denise. Daar kwamen we te liggen naast een catamaran waar 2 oudere mensen op wonen. Engelsen ook. Bill (een andere Bill dus) en Rosemarie. Rosemarie is een onwaarschijnlijk dun vrouwtje die zo gepakt kan worden door het eerst het beste kleine golfje. Nu is een catamaran vrij stabiel maar toch. Zij waren hier vorig jaar al (op de kant, waar ze toen al 18 maanden lagen) en in februari toen we hier waren lagen zij al in het water. Nu 'still here' maar vanochtend vertrokken ze naar Gibraltar voor een reparatie aan de boot. Een bedrijf hier was aan de reparatie begonnen maar het was nog niet af en het bedrijf ging failliet. Nu gaan ze naar Gibraltar om de rest te laten doen daar bij de headcompany.
Daarna gaan ze onze kant op, richting Griekenland, Turkije. We zullen hen misschien weer zien als ze tenminste niet weer 18 maanden op de kant blijven staan of als Rosemarie niet wordt meegenomen door een 'tiny little wave-je'.

Gisteravond hebben we Indiaas gegeten. Ook bekend daar want we aten er vorig jaar een paar keer met John en Bill en in februari waren we hier ook twee keer met Bill. We aten buiten. Halverwege het eten kwam de eigenaar vragen aan Peter: "is the food okay Sir"?? Peter knikte heftig 'ja', het was ook erg lekker. De eigenaar keek niet op of om naar mij. Als aanhangsel van de man zou ik het dan vast ook wel lekker vinden. Ik voegde er in het engels aan toe dat ook ik het lekker vond. "Thank you" was de respons.

Het is nu 25 graden, het is iets bewolkt. Meestal gaat de temperatuur in de middag toch snel naar de 29 a 30 graden. De avonden zijn nog niet heel heet maar we vinden het prima zo.

Bedankt mensen die al reageerden op het vorige verhaal. Dat vinden wij erg leuk.
Harold: stuur even een mail naar mijn hotmailadres, dan heb ik jouw mailadres ook, kan ik je eens mail sturen (privat, oelala). Mijn mailadres: mettykempenaar@hotmail.com

• 13 Mei 2011 - 09:32

Esther:

vrijdag de 13e en 25 graden, mazzelaars!
    veel plezier,
    groet Skeet

• 13 Mei 2011 - 13:43

Swanie:

ha ha, klein golfje, zie het helemaal voor me. En best eens goed te ervaren pet dat 'de man toch' heel belangrijk is. Bedenk maar even dat je zonder hem toch maar mooi niet op die plek had gezeten ;-) Dan maar af en toe een aanhangsel....

NOu veel plezier maar weer, ik ga koken voor vrienden die vanavond langskomen. Antoinette en (lange) Frans. Doeg.
    swanie