Port d' Andratx - Reisverslag uit Port d'Andratx, Spanje van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu Port d' Andratx - Reisverslag uit Port d'Andratx, Spanje van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu

Port d' Andratx

Door: Metty

Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter

04 Juni 2011 | Spanje, Port d'Andratx

Nu zaterdag 4 juni zijn we op Mallorca. De afgelopen dagen waren kil, nat en met veel bewolking. Vorig jaar bloedheet hier. Het leek toen of het hier niet koud kon zijn. Dat weten we nu.

Even terug naar Ibiza, terug naar donderdag 26-5. Daar stopt het vorige verhaal maar 's middags gebeurde er iets. Daarom even terug.

We lagen daar voor anker in de grote mooie baai. 's Middags ging Peter even snorkelen. Jaaaaa Eelke, snorkelen hoeft niet meer met een stuk tuinslang want we hebben nu een echte snorkel. WAT zag Peter daar? Onze boot lag boven een wrak. Zo te zien lag dat wrak daar al vrij lang. Bedekt met schelpen en veel vissen die in en uit zwommen. Ons anker lag achter een stuk beton (van een oude mooring?) maar de ankerketting kon eventueel rond het oude wrak slingeren met alle gevolgen van dien. Peter wilde liever een eindje verderop ankeren. Weg van het wrak. Peter keek nog 1 keer door de duikbril naar het wrak en zag uit een kapot raampje een stompje van een voet steken. What lies beneath????

We gingen verderop ankeren. We hebben ongeveer 10 keer het anker uit gegooid. Nooit hield het. Toen zagen we een klein stukje wit. Wit zand. Precies daar het anker uit geworpen. Toen lagen we eindelijk vast.

Vrijdag 27-5 lopen we tegen de avond naar Sa Capella. Daar is een ondergronds oud klooster. Het is te bezichtigen maar het is nooit open als wij er zijn. Vorig jaar niet en dit jaar ook niet. Ernaast is een prachtige eetgelegenheid in een mooie tuin. Het is een mooie avond we lopen nog een paar uur door.

Zaterdag 28-5 blijven we nog en eten 's avonds bij Villa Mercedes. Ook in een sfeervolle mooie tuin. Ik eet tonijn, Peter cod. We worden bediend door Peike. Zo weggelopen uit de X-factor.

Zondag 29-5. We vertrekken naar Mallorca. Prachtige zeiltocht. Aan de wind, zuidoost, mooie constante wind ook.Snelheid tussen de 6 en 7 knopen. Niet gek. Zon erbij, het wordt niet heel heet maar dat geeft niet. Goed de huid eens te bedekken met een lange broek tegen de felle zon hier. Tegen half 8 komen we aan.

Nu zijn we nog op Mallorca. Gisteren met de bus naar Palma geweest. Mooi om daar weer eens te kijken. Busrit was ook leuk. Afwisselend landschap. Wel weer veel regen gisteren. In cafe in Palma koffie gehad. Met Spanjaard aan de praat geraakt die vertelde dat het weer pas volgende week beter wordt. Mmmmmmmmm.

Vandaag gaat het al beter met het weer. Tot nu toe zon alhoewel er veel dreigende luchten boven de bergen hangen. Weinig wind vandaag. Als het morgen meezit en de wind is gunstig dan gaan we verder. Ach anders gaan we maandag verder of dinsdag. Heerlijk om geen haast te hebben. Van John en Denise kregen we mail. Ze zijn in de buurt van Gibraltar en lagen ergens in een haven naast een stel uit NL. Die hebben een sabatical tm september. Ze willen zover mogelijk de middellandse zee op maar moeten wel eind september terug zijn in NL, MET BOOT. Wat een hurry.

De afgelopen dagen hebben we steeds tegen de avond 2 a 3 uren rondgewandeld. Prachtig. Het bleef ook droog en het was zeker niet te heet om te wandelen. We merkten dat de klauterstukken gemakkelijker en lichter waren dan vorig jaar in de hitte.

Peter is nu op de boot maar haalt me zo op en neemt dan het fototoestel mee om foto's te plaatsen bij het vorige en dit verslag. Ik neem ondertussen even een cafe con leche met een fijn cakeje.

• 04 Juni 2011 - 14:17

Esther:

Vaar maar snel weg van dat lijk. Hopelijk bij jullie snel net zulk mooi weer als bij ons.
    Vette B,

groet Skeet

• 05 Juni 2011 - 08:34

Swanie:

Snorkelen met een thuinslang? Ha ha, dt wist ik nog niet. Maar nu een echte discover gedaan. Een wrak! en een voet! Kan me voorstellen dat je daar niet boven wilt liggen. Het ziet er wel prachtig uit op de foto. Mooi ook dat huis in Palma. Hoe gaat het met de GHR? Zit de M er nog in? Zo te lezen is hij weer redelijk gevuld. Er zittten vast al aardig wat vette blaffen in. NOg bedankt voor de leuke kaart van Siem. We kregen hem al drie dagen voor zijn verjaardag. Met mijn GHR gaat het weer goed. Tot vrijdag waarschijnlijk ...... dan weer naar de fucktonomie.

groetjes en liefs.
    swanie