Astakos
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter
24 Mei 2012 | Griekenland, Astakós
Van Nidri, waar we trouwens erg lekker gegeten hebben, zijn we naar Meganisi vertrokken. Een mooie baai met meerdere andere jachten. Zo ook een dikke Franse catamaran die
na veel gedoe voor elkaar wist te
krijgen om bij draaiende wind op de rotsen te lopen. Peter en ik in het bijbootje om bijstand te verlenen.
Maar de bemaning was aan land. Uiteindelijk kwam het na veel geschreeuw in orde. 's Ochtends naar een dorpje boven op de berg gelopen en boodschappen gedaan. Een passerende bestelwagen bood ons voor €5,- een prachtige vis aan. Omdat wij niet goed wisten wat we met de vis aanmoesten, ging der koop niet door. De koopvrouw keek vreselijk teleurgesteld en we beseften,te laat,dat we de vis gewoon hadden moeten kopen en hem maar een eerlijk zeemansgraf geven.
De volgende dag naar Ithaka.
Hier troffen we in een mooie baai een Griekse catamaran die onmiddelijk vertrok toen wij aankwamen. Er stond een milde swell, waardoor ik echt het gevoel kreeg op groot water te zitten. We hadden uitzicht op een luxe vakantiewoning van een ongetwijfeld rijke Griek.
Daarna naar Astakos op het "mainland". Aanvankelijk met prachtige wind met alle zeilen bij, daarna op de motor met de wind op de kop, en daarna weer op zeil. In de haven aangelegd. Met veel adviezen van stuurlui aan de wal legde Peter de Nadia keurig met zijn kont aan de wal. De noodzakelijke boodschappen gedaan (de whisky was op) en gezellig in de taveerne tegenover de boot aan de kade gegeten.
Nu op naar Nidri waar we een laatste tussenstop maken voor ik in Preveza weer het vliegtuig neem naar huis.