Nidri, augustus - Reisverslag uit Nidri, Griekenland van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu Nidri, augustus - Reisverslag uit Nidri, Griekenland van Metty en Peter Schellinger - WaarBenJij.nu

Nidri, augustus

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Metty en Peter

25 Augustus 2014 | Griekenland, Nidri

Het is nu zondag 24 augustus en we zijn om een uur of twee aangekomen op de ankerplek bij Nidri. We willen proberen hier onze duikcursus af te maken. Morgen maar eens informeren of dat kan.

Op zaterdag 16 augustus vlogen we voor dag en dauw (5 uur opgestegen) naar Preveza waar we keurig op tijd rond 9 uur landden. Het is dan al lekker warm. Ik laat Metty met de bagage achter op het vliegveld en wandel in een half uur naar de werf waar onze auto staat te bakken in de zon. Nadat de accukabels weer aangesloten zijn start onze automobiel direct. Met alle ramen open rij ik weer naar het vliegveld en haal Metty met de bagage op. Daarna door de tunnel naar de overkant naar Preveza Marina waar de Nadia op ons wacht. Aan boord is alles nog zoals we het hebben achtergelaten en we zetten de bagage aan boord. De auto houden we nog even bij de hand om nog wat boodschapjes te kunnen doen. Zoals naar de Lidl, wat al gauw een kwartier rijden is met de auto.
We blijven nog twee dagen in de haven liggen waarin we eten en drinken inslaan en proberen nog wat spullen te krijgen die ik nodig denk te hebben om de dieseltank te spoelen. Helaas lukt het niet deze dingen te krijgen. Wel kan ik het filter dat ik in Nederland heb gekocht aansluiten, parallel aan het bestaande filter. Nu kan ik bij verstopping, door een kraantje open te zetten de diesel via een ander filter naar de motor sturen.
Ondertussen pakt Metty alle bagage uit die we toch nog mee hadden. ’s Avonds maken we lange wandelingen in de omgeving van de stad. Vooral die langs het strand naar een oud fort en terug door een bos met hoge bomen was erg aardig. De avondtemperatuur is op het moment erg lekker. Niet te warm om te lopen, maar ook niet zo fris dat je een vest aan moet.

Maandags maken we eerst nog een ritje naar de Lidl en verhuizen daarna met de boot naar de ankerplek achter de jachthaven. We blijven hier nog een paar dagen liggen waarin we weinig spannende dingen doen. Een beetje rommelen in de boot, wat op een terrasje hangen en wandelen in de stad en omgeving.

Op woensdag 20 augustus breng ik Metty naar de kant waar ze de auto ophaalt om die weer te stallen bij Ionion Marine, waar ik haar dan met de bijboot ophaal. We gaan daar dan ook maar even onder de douche en de was doen. Als we met de rubberboot terugvaren naar Preveza is er een stevige tegenwind opgestoken, zodat we niet erg droog aankomen. ’s Avonds gaan we in de stad uit eten in een van die aardige kleine straatjes in het centrum. Lekker en gezellig. Op de morgen van donderdag halen we het anker op en koersen de baai uit. Eenmaal buiten de vaargeul zetten we de genua en de bezaan en zeilen heerlijk rustig richting Lefkas. Bij de brug over het kanaal tussen Lefkas en het vaste land hoeven we maar 5 minuten te wachten voor we er door mogen. We leggen aan aan de Armenaki, een oude rondvaartboot die nooit weg gaat en waar we eerder aan gelegen hebben. Maar nog terwijl we aan het vastmaken zijn komt er een mannetje vertellen dat we daar absoluut niet kunnen liggen. De redenen zijn onduidelijk. We maken de boel dus weer los en gaan iets verderop met de kont naar de kade liggen. Ook best. We laden onze fietsjes uit want hier willen weer proberen een geschikt stuk slang te vinden voor mijn dieselspoelconstructie en ook willen we nog een paar nieuwe kussens kopen die de vorige keer hier niet voorradig waren.

De volgende dagen fietsen we vele winkels af en uiteindelijk krijg ik mijn slang, maar de kussens konden we weer niet vinden. Het zij zo. Op een moment dat Metty met haar computer in een wifi-cafe zit zet ik mijn spoeltoestand in elkaar en pomp een tijd lang de diesel rond via een filter van een nylonkous. Nu maar afwachten of het effect heeft. Verderop aan de kade ligt nog een Nederlander, die bij ons in dezelfde winterstalling ligt. Het is Joop. Zijn vrouw is even naar huis, Joop is tijdelijk alleen aan boord. Hij komt bij ons een borrel drinken. Naast allerlei andere verhalen vertelt hij dat hij ook dieselproblemen heeft gehad zoals wij en dat hij er na 3 jaar nu wel een beetje vanaf is. Echt een fijn vooruitzicht. Hopelijk gaat het bij ons toch iets vlotter.

Vanmorgen, zondag, zijn we na de koffie dus uit Lefkas weggegaan. Na het kanaal hebben we met de wind achter de genua gezet en met een snelheid, variërend tussen o,5 en 5 knopen zeilden we naar Nidri. En hier liggen we nu te hobbelen op de golven van de vele passerende, veel te hard varende, boten.